Traditioneel parket voor elk interieur.

Traditioneel parket, ook wel tapis genoemd, bestaat uit verschillende delen hout die op een ondervloer gelijmd worden. De delen zorgen voor een perfecte afwerking, strak tegen kozijnen of muren. 

Wat is traditioneel parket?

Een traditioneel parket is een massief houten vloer die gelijmd en gespijkerd wordt op een ondervloer. Meestal wordt een traditioneel parket in een patroon, zoals visgraat of blokpatroon gelegd. Na het leggen door onze ervaren parketteurs worden naden en kieren afgewerkt, wordt de vloer geschuurd en vervolgens in de was of de olie gezet. Een traditioneel parket past in zowel traditionele als in moderne, strakke interieurs.

De verschillende mogelijkheden

Een traditioneel parket kan op verschillende manieren worden gelegd. Denk hierbij aan visgraat; waarbij de houten delen in een schuin patroon zijn gelegd. Of aan een blokpatroon: waarbij meerdere stroken in rijen worden gelegd waardoor een vierkant ontstaat. Door horizontale en verticale blokken af te wisselen, ontstaat een blokpatroon.

Vloeren bekijken

Bij ons in de showroom kunnen we u enkele varianten op het gebied van traditionele parketvloeren laten zien. Laat u inspireren door de mogelijkheden.
Een traditioneel parket is een compliment voor uw woning!